CONSUMPTIE AARDAPPELEN

Naast pootaardappelen telen wij ook consumptie aardappelen. We leveren aan handelaren in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Wij kunnen ook de verwerking voor u verzorgen en beschikken ondermeer over stortbakken, telescoopbanden, voorsorteerders en een ultramoderne palletiseermachine.

ONZE RASSEN

Momenteel telen wij de rassen: Primura en Spunta en leveren deze in de door u gewenste verpakking. De aardappelen worden veelal gesorteerd op 45 of 50 en verpakt in resp. 25 kg, 10 kg of big bags. Dit alles natuurlijk geheel naar de wensen van de klant.

AFNEMER STAAT ALTIJD CENTRAAL

Het voeren van een gebalanceerd teeltplan, resulteert er dan ook in dat er tussentijds maatregelen genomen kunnen worden om altijd de gewenste kwaliteit te leveren. Door het telen van vroege en late rassen kunnen we de beschikbaarheid zodanig sturen dat we tussen juli en oktober direct verse aardappelen van het land hebben. Wij beschikken over geconditioneerde bewaarplaatsen, waardoor de kwaliteit behouden blijft.

KWALITEITSBEWAKING

De gesorteerde aardappelen worden gewassen in een productvriendelijke droog-installatie en daarna door de leesmachine gehaald, waardoor de aardappelen met zichtbare afwijkingen van de schil worden geselecteerd en afgevoerd, waardoor onze kwaliteit wordt bewaakt.